tanışalım!

Hikmet Yalım Halıcı

1979 yılında Isparta Merkez İstiklal Mahallesi’nde doğmuştur. Ailesi aslen Isparta'nın Atabey ilçesindendir. İlkokulu Ülkü İlkokulu’nda, ortaokulu Gülbirlik Ortaokulu’nda ve lise eğitimini Gürkan Lisesi’nde tamamladıktan sonra 2002'de Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Halen Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

Annesi Nurşen Halıcı Cumhuriyet Halk Partisi geçmiş dönem Isparta Kadın Kolları Başkanı ve 1997-1999 CHP Parti Meclisi üyesidir. Babası Mustafa Necdet Halıcı ise 1994 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti döneminde Belediye Başkan adayı ve 1999 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilliği adaylığı yapmıştır.

2004 yılında Gıda Mühendisi olan Özlem Hanım ile evlenmiştir. Deniz ve Toprak isimli 2 erkek çocuk babasıdır. Hikmet Yalım Halıcı aynı zamanda orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

Politik

1999-2023

Politik Yaşamı

Politika ile gençlik yıllarında tanışmıştır. Denizli’ de Üniversite eğitimine devam ederken 1999 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda politikaya atılmıştır.

2003-2007 yılları arasında Chp Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner’ in danışmanı olarak TBMM’ de görev yapmıştır. Ardından Yusuf Erdoğan’ ın İl Başkanlığı döneminde

2007-2011 yılları arasında CHP’ de iki dönem İl Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır.

2011 yılında Eski Isparta Valisi ardından 24. Dönem Chp Isparta Milletvekili olan rahmetli Ali Haydar Öner’ in danışmanı olarak 1 yıl süreyle tekrar parlamento da görev almıştır.

2011-2015 yılları arasında aile firması olan Yalım Yerbilimcilik’te çalışmıştır.

2015 yılında gerçekleşen seçimlerin ardından Chp Isparta Milletvekili seçilen İrfan Bakır’ın danışmanı olarak 2018 yılında kadar tekrar TBMM’ de görev yapmıştır.

Kariyeri boyunca danışmanlık dışında, Finans ve Otomotiv sektörlerinde çeşitli pozisyonlarda çalışan Hikmet Yalım HALICI halen babasının kurmuş olduğu Yalım Yerbilimcilik firmasında esnaflığa devam etmektedir.

2020 yılında yapılan kongrelerde Chp Isparta İl Başkanlığı’na  seçilmiştir. Genel Merkez’den gelen genelge gereğince 2022 yılı 24 Aralık’ta yaklaşık 3 yıl sürdürdüğü görevinden istifa ederek Milletvekili aday adayı olmuştur.

2023 Yılı Mayıs Ayında yapılan seçimlerde CHP Isparta 28. Dönem Milletvekili olmuştur.

Ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği’nde 2 dönem yöneticilik yapmıştır. 37. Chp Olağan Kurultayı’nda Divan Kurulu üyeliğine seçilen Yalım Halıcı, aynı zamanda Chp Parti Eğitmenidir.